Csirkehúsos tortilla

Feltöltő: Adriána
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Csirkehúsos tortilla
Mexikói receptekMexikói ételekA mexikói konyhaHázi tortilla egyszerűen Receptekcsirkés tortillatortilla recepthúsos tortillaA tortilla csirkemelleCsirkehúsos tortilla tekercs

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 4 darab tortilla lap
    • 500 g csirke mell filé
    • 2 db paradicsom
    • olaj
    • fejes saláta
    • 200 g reszelt sajt
    • 1 nagyobb zöldpaprika
    • 1 kígyóuborka
    • kechup
    • öröltbors
    • lilahagyma
    • majonéz
    • pár csepp citromlé
Bevásárlólista nyomtatása
A tortilla az azték civilizáció fontos alapétele volt évezredeken keresztül. Eredetileg egy vastag lepény volt, amit mészvízbe áztatott, szárított, majd őrölt kukoricaszemekből készítettek. A spanyol hódítók nevezték el tortillának, „tortácskának”.

Elkészítés menete:

1.
A csirkehúst sózom, borsozom, majd olajon megpirítom.
2.
A zöldségeket feldarabolom.
3.
A tortilla lapokat serpenyőben vagy mikróban felmelegítem.
4.
Megtöltöm a hússal és a zöldségekkel.
5.
Majonéz és főzőtejszín keverékét ízesítem pár csepp citromlével, ezzel és ketchuppal tálalom.
6.
Konyhakész ízesített szószokkal is finom lehet. :-)