Csirke halványítózellerrel és borral

Feltöltő: illeskrisz
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Csirke halványítózellerrel és borral
tejfölbabérlevélparadicsompürémustárfehérrépafehérborsárgarépazöldborsóhalványítózellerfőzőtejszínzellertejszínes csirkehúsos ételekgombaBortejszínes ragu

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 8 db csirkecomb alsó, felső részre bontva
    • 1 db vöröshagyma kiskockákra vágva
    • 1 csomag halványítózeller
    • 1 bögre zöldborsó
    • 25 dkg gomba, megtisztítva és feldarabolva
    • 2 szál sárgarépa kis kockákra vágva
    • 1 szál fehérrépa kis kockára vágva
    • 2 dl fehér bor
    • 2 kanálnyi mustár
    • 1 evőkanálnyi sűrített paradicsompüré
    • 3 db babérlevél
    • 2 dl tejföl
    • 2 kanálnyi liszt a habaráshoz
    • 3 kanálnyi olaj
    • izlés szerint só és bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csirkét megmossuk, majd szárazra törölgetjük. Sóval és borssal ízesítjük. Kevés olajat hevítünk, majd a csirkét hirtelen megpirítjuk benne.
2.
Míg sül a csirke, addig megtisztítjuk a zöldségeket, a répát, a zeller szárat és a gombát felszeleteljük, a hagymát pedig, apró kockára vágjuk. Mikor a hús kapott egy kis színt, kivesszük és tálra tesszük. A visszamaradt olajban, megpirítjuk a hagymát, utána hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet és ezt is átforgatjuk, megpirítjuk.
3.
Mikor a zöldségek engedtek egy kis levet, megízesítjük a ragut, sóval és frissen őrölt borssal. Visszatesszük a raguba a húsdarabokat, aláöntjük a bort, és belekeverjük a mustárt és a paradicsompürét. Kevés vizet aláöntve, lassú tűzön, lefedve, puhára pároljuk az egészet.
4.
Mikor megfőtt a csirkehús, akkor a főzőtejszínből, tejfölből és a lisztből kikevert habarással, besűrítjük a mártást. Kevés zellerlevelet apróra vágunk, majd a kész ételt megszórjuk vele. Forrón, jázmin rizzsel tálaljuk.