Csirke és gomba becsinált

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Csirke és gomba becsinált
Becsinált csirketejszínes ragutejszínes csirkeCsirke becsináltCsirkebecsinált Receptek

Hozzávalók:

    • 2 csirkemell
    • 5 sampion gomba
    • 3 vargánya
    • 2 kanál extraszűz olívaolaj
    • 1 mogyoróhagyma
    • 1/2 citrom
    • 4 kanálParmalat főzőtejszín
    • 1 tojás
    • 1/2 pohár fehér bor
    • petrezselyem
    • só és bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Vágjuk a csirkét kis darabokra és tegyük félre.
2.
Tisztítsuk meg gondosan a gombákat, eltávolítva a földes részt a szárukról és megtörölve egy nedves papírtörlővel; vágjuk nagyobb darabokra.
3.
Melegítsünk olajat a serpenyőben, tegyük bele az apróra vágott mogyoróhagymát és pároljuk üvegesre.
4.
Tegyük bele a csirkét és süssük együtt kb. 3 percig, locsoljuk meg a borral és sózzuk.
5.
Egy tálban verjük fel a tojássárgáját a citromlével, sóval és borssal; adjuk hozzá a főzőtejszínt és öntsük hozzá a serpenyőben lévőkhöz.
6.
Adjunk hozzá kevés meleg vizet, hogy könnyebbé tegyük és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Azonnal tálaljuk a meleg csirkét.