Csirke Cordon Bleu lasagna

Feltöltő: Enikő
1057
1-2 óra
9-10 személyre
kezdő szakácsoknak
Csirke Cordon Bleu lasagna
parmalatParmalat habtejszínkarácsonykarácsonyi receptsonkasajtcsirkemellLasagne Receptekegytálétel tejszínnelrakott ételekegyben sült tésztacordon bleutészta recepttészta hússal

Hozzávalók:

    • 6 ek vaj
    • 6 ek liszt
    • 2 dl Parmalat habtejszín
    • 4 dl csirke húsleves (lehet kockából is)
    • 2 ek dijoni mustár
    • 4 dkg krémsajt
    • só és bors
    • 9 lasagna lap
    • 10 szelet főtt sonka
    • 25 dkg reszelt sajt
    • 1 egész kicsontozott, bőr nélküli főtt csirkemell, csíkokra vágva
    • 1 marék Panko zsemlemorzsa, vagy frissen őrölt zsemlemorzsa
    • friss petrezselyem, aprított
Bevásárlólista nyomtatása
"Cordon bleu" (kordon blő) francia kifejezés kék szalagot jelent, mit egykor a Szentlélek lovagrend tagjai viseltek, s mellyel a XVII. századtól kezdve elsősorban a konyhaművészeti teljesítményeket jutalmazták, ez lett a legjobb szakácsok díja.

Elkészítés menete:

1.
Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra. Kenjünk ki egy nagy tepsit vajjal, tegyük félre.
2.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Megszórjuk a liszttel és habverővel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a Parmalat habtejszínt és a húslevest, és továbbra is habverővel 4-5 percig főzzük, illetve amíg a szósz már kezd sűrűsödni.
3.
Vegyük alacsony lángra a tűzelyet. Adjuk hozzá a dijoni mustárt, krémsajtot, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük, amíg a krémsajt el nem olvad, és a mártás sima nem lesz.
4.
Főzzük meg a tésztalapokat a zacskón levő utasítás szerint fogkeményre (al dente), szűrjük le, tiszta konyharuhán szárítsuk le róla a vizet.
5.
Állítsuk össze a tésztát! 1. Helyezzük alulra kifőtt tésztalapot. (Ahol találkoznak kicsit fedjék egymást!) 2. Fektessük a lapokra a sonkaszeleteket. 3. Szórjuk meg sajttal. 4. Szórjuk meg a csíkokra vágott csirkemellel. 5. Néhány kanál szósszal locsoljuk meg. Ismételjük ezt addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak, kivéve a sajtot, hiszen szükség van még egy kevésre a tetejére is.
6.
Amikor összeállt a tészta, a maradék szószt öntsük rá, szórjuk meg a maradék sajttal és a zsemlemorzsával.
7.
Süssük 20-25 percig, vagy amíg a tetején a zsemlemorzsa nem kezd barnulni.
8.
A sütőből kivéve hagyjuk állni 8-10 percig, utána tálaljuk. A tetejét szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése