Csirke "Alfredo" házi krumpinudlival sütve

Feltöltő: Enikő
993
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Csirke ´Alfredo´ házi krumpinudlival sütve
Olasz receptekTejszíntejszínes raguparmalatparmezánsütőben sütveal fornoTejszínes csirke Receptektejszínes csirkealfredo szószgnocchicsirkerecept

Hozzávalók:

  • a krumplinudlihoz

    • A gnocchit mirelitként vagy védőzáras csomagolásban is megvehetjük
    • 75 dkg burgonya
    • 3 tojássárgája
    • 10 dkg liszt
    • 1 csipet só
    • 2 ek vaj
  • az Alfredo szószhoz

    • 10 dkg vaj
    • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 2 dl Parmalat főzőtejszín
    • 10 dkg reszelt parmezán
    • só, bors
  • a tészta összeállításához

    • az elkészített krumplinudli
    • 1 dl Parmalat főzőtejszín
    • 15 dkg ricotta
    • 10 dkg reszelt parmezán
    • 15 dkg reszelt mozzarella sajt
    • 2 kicsontozott és bőr nélküli főtt csirkemell, kockázva
    • 2 evőkanál friss petrezselyem, apróra vágott
  • a tálaláshoz

    • 4 szelet húsos szalonna, kockázva, ropogósra sütve
    • friss petrezselyem
    • parmezánforgács
Bevásárlólista nyomtatása
Alfredo di Lello római vendéglős után, aki a tésztát egy sűrű, vajas, tejszínes, reszelt parmezános mártással tálalta.

Elkészítés menete:

1.
A bacon elkészítése:
2.
A húsos szalonnát (vagy bacont) vágjuk kockára és ropogósra süssük. Felhasználásig tegyük félre!
3.
A krumplinudli (gnocchi) elkészítése:
4.
A krumplit főzzük meg, és egy krumplinyomón nyomjuk át.
5.
Sózzuk, borsozzuk, majd apránként adjuk hozzá a lisztet, és keverjük el alaposan.
6.
Eleinte a tészta nagyon ragadós lesz, de ahogy az utolsó adag liszttel is eldolgoztuk, szépen leválik az edény faláról. Ekkor tegyük egy nyújtódeszkára, és még egyszer alaposan gyúrjuk át. Osszuk kisebb gombócokra, ezeket sodorjuk ujjnyi vastagságúra, és vágjuk fel két centis darabokra.
7.
Az Alfredo szósz elkészítése:
8.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon.
9.
Adjuk hozzá a fokhagymát és a Parmalat főzőtejszínt.
10.
Habverővel a hozzávalókat keverjük simára. Forraljuk fel a keveréket lassú tűzön, folyamatosan keverve.
11.
Vegyük le a tűzről és habverővel keverjük hozzá a parmezánt. Tegyük félre!
12.
Az étel összeállítása:
13.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy edényt vajazzunk ki.
14.
Lobogó, sós vízben főzzük ki a gnocchit.
15.
Alaposan szűrjük le!
16.
A kivajazott tálba tegyük a csirkét, a krumplinudlikat, öntsük rá az elkészült szószt, és adjuk hozzá a ricottát, mozzarrellát, parmezánt, Parmalat főzőtejszínt és a frissen vágott petrezselymet.
17.
Süssük 15-20 percig.
18.
Tálaláskor szórjuk meg sült szalonnadarabokkal, petrezselyemmel és parmezánforgácsokkal.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése