Csillagánizsos répakrém

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Csillagánizsos répakrém
Tejszínes répakrémRépakrém receptrépakrém recept képpel

Hozzávalók:

    • 1/2 kg sárgarépa
    • 2 vöröshagyma
    • 8 dl zöldségleves
    • 50 gParmalat főzőtejszín
    • 3 kanál extraszűz olívaolaj
    • 2-3 db csillagánizs
Bevásárlólista nyomtatása
Ínyencségre vágyók jellegzetes íze és illata miatt kiválóan használhatják sütemények, gyümölcslevesek, kompótok, édes borok, teák készítéséhez.

Elkészítés menete:

1.
Tisztítsuk és mossuk meg a sárgarépákat, majd vágjuk kis darabokra.
2.
Vágjuk a hagymát vékony szeletekre és egy serpenyőben futtassuk meg olívaolajon. Tegyük hozzá az enyhén megsózott répákat és hagyjuk összeérni az ízeket.
3.
Tegyük hozzá a csillagánizst, öntsük fel a meleg levessel és főzzük alacsony lángon, amíg a répák megpuhulnak.
4.
Ekkor vegyük ki a csillagánizst és turmixoljuk össze (vagy a zöldségpasszírozón nyomjuk át). Tartsuk a krémet melegen.
5.
A főzőtejszínt egy kis sóval verjük fel egy villa segítségével, hogy levegő kerüljön bele és megfelelően folyékony legyen.
6.
Tálaljuk a krémet mély tányérokba és díszítsük egy kanál tejszínnel.
7.
Ízlés szerint adhatunk hozzá olajjal kent és sütőben pirított kenyérszeletkéket.