Créme brulée

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Créme brulée
édes krémA créme brulée elkészítésifrancia ételekVilágkonyha ReceptekCreme Bruleetejszínes puding krémtejszínes krém receptCréme brulée recept képpelkrem brülé

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 100 ml tej
    • 100 g kristálycukor
    • 1/2 vaníliarúd
    • 3 tojássárgája
    • 1/2 tojás fehérje
Bevásárlólista nyomtatása
A neve miatt inkább a klasszikus francia cukrászatnak tulajdonítanánk az eredetét, ám a spanyolok és az angolok is a magukénak tekintik. Aki szeret kísérletezni, áztasson a tejszínbe különböző aromákat, fűszereket!

Elkészítés menete:

1.
A habtejszínt, a tejet és 25 g cukrot a vaníliarúddal együtt felforraljuk. Közben egy másik tálban a tojássárgáját és a tojásfehérjét 25 g cukorral elkeverjük.
2.
A felforralt tejből a vaníliarudat kivesszük, majd a tojásos keverékhez öntjük, az egészet habosra keverjük. A meglehetősen folyékony állagú krémet négy szuflé tálkába öntjük, a tálkákat egy magasabb falú tepsire helyezzük, a tepsit a tálkák feléig felengedjük vízzel.
3.
Légkeveréses előmelegített sütőbe rakjuk 120 ºC-ra. 80-90 perc alatt megsül. Akkor van kész amikor a krém közepe is szilárd.
4.
Miután a tálkák kihűltek, fogyasztásig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt 50 g cukrot egyenlőképpen elosztunk a négy tálka tetején, és karamellizáló pisztollyal vagy forró grillsütőben karamellizáljuk a cukrot. Azonnal fogyasztjuk.