Citromos torta

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Citromos torta

Hozzávalók:

  • az omlós tésztához:

    • 24 dkg liszt
    • 5 dkg őrölt mandula
    • 16 dkg vaj
    • 1 tojás
    • 12 dkg cukor
    • 1 csipetnyi
  • a citromos krémhez:

    • 3 tojás + 3 tojássárgája
    • 1,5 dl citromlé
    • 150 gParmalat habtejszín
    • 15 dkg cukor
    • 1 evőkanál Maizena (kukoricakeményítő)
    • citromhéj
    • 2 evőkanál finom porcukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához: A lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót.
2.
Összekeverjük, majd kialakítunk egy mélyedést, hogy beletegyük a darabokra vágott vajat.
3.
Összedolgozzuk a tésztát, hogy jó omlós legyen.
4.
Majd hozzáadjuk a tojást, s cipóvá gyúrjuk a tésztát.
5.
Lefedjük egy étkezési fóliával, majd 1 órán keresztül pihentetjük a hűtőszekrényben. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra.
6.
Kivesszük a cipót, majd kinyújtjuk a sodrófával (ahhoz, hogy ne ragadjon a sodrófához, helyezze a tésztát két darab nyújtható ételfólia közé, s nyújtsa ki a sodrófával).
7.
Zsírpapírra tesszük, s levesszük a felesleget, illetve kialakítjuk a kívánt formát.
8.
Villával megszurkáljuk a tortaalapot. 15 percre behelyezzük a sütőbe, s aranysárgára sütjük.
9.
A tejszín: A 3 egész tojást, a 3 tojássárgájával, cukorral habosra verjük.
10.
Ezután hozzáadjuk a habtejszínt és a Maizenát.
11.
Összekeverjük, s hozzáadjuk végül a citromlevet és a reszelt citromhéjat.
12.
Kivesszük a tésztát a sütőből.
13.
Bevonjuk krémmel, s visszatesszük a sütőbe 40 percre.
14.
Betesszük hűtőszekrénybe, s tálalás előtt megszórjuk finom porcukorral.