Citromos rizsleves

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Citromos rizsleves
kurkumahalványítózellerkaralábéfehérrépasárgarépacsirkemell filéfőzőtejszínvilágkonyhalevescitromrizs

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 200 g tejföl
    • 1 db csirkemell filé
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 db karalábé
    • 1 fej vöröshagyma kiskockákra vágva
    • 2 szál halványítózeller
    • 2 marék rizs
    • 1 db leveskocka
    • 1 db citrom leve
    • 1 db tojás sárgája
    • ízlés szerint só, bors
    • 1 csipet kurkuma
    • 2 kanálnyi liszt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A húst vékony csíkokra felvágjuk, majd besózzuk és állni hagyjuk. Addig megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket.
2.
A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst, és addig pirítjuk, míg kap egy kis színt. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, azzal is pirítjuk egy kicsit, majd ízesítjük az alapot sóval, borssal, kurkumával.
3.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, és lassú tűzön félig megfőzzük. Mikor már majd nem megpuhultak a zöldségek és a hús is, hozzáadjuk a megmosott rizst és fedő alatt, lassú tűzön a levest készre főzzük.
4.
A tejfölt a főzőtejszínt és a tojás sárgáját kikeverjük a liszttel, kevés forró lével elkeverjük, majd behabarjuk vele a levest. Citromlével ízesítve, petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.