Citromos pite graham-kéregben

Feltöltő: Enikő
41-60 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Citromos pite graham-kéregben
parmalatParmalat habtejszínkarácsonykarácsonyi receptkarácsonyi desszertgraham kekszpitecitromos tejszínescitromteljes kiőrlésűünnepi desszertnarancs

Hozzávalók:

  • a graham kéreghez

    • 2 dl finomra őrölt graham keksz
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 6 ek olvasztott vaj
  • a pite töltelékéhez

    • 1 dl kristálycukor
    • 1 dl barna cukor
    • 3 ek liszt
    • 3/4 tk só
    • 1 dl Parmalat habtejszín
    • 2 ek narancslé
    • 1 ek citromlé
    • 1 tk vanília-kivonat
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4 szoba-hőmérsékletű nagy tojás
  • a tálaláshoz

    • porcukor, habcsók, vagy Parmalat tejszínhab
Bevásárlólista nyomtatása
A digestive keksz [ejtsd: didzsesztiv] egy angliából származó, teljes kiőrlésű lisztből készült, nem kifejezetten édes keksz gyűjtőneve. Teljes kiőrlésű gabonatartalmának köszönhetően rendkívül porhanyós állagú, amit tea vagy kávé mellé fogyasztanak.

Elkészítés menete:

1.
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.
2.
Egy tálban keverjük össze az őrölt graham kekszet, a cukrot és a vajat. Egy piteformát béleljünk ki ezzel a keverékkel, kezünkkel erősen az oldalához és az aljához nyomkodva.
3.
Helyezzük a piteformát a sütőbe, és 6-7 percig süssük. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni, amíg elkészítjük a pite töltelékét.
4.
Ha a kekszes kéreg már a hűtőszekrénybe tehető, tegyük be!
5.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrot és a sót. Tegyük félre.
6.
Egy másik tálban habverővel keverjük el simára a Parmalat habtejszínt, narancslevet, citromlevet, vanília kivonatot, citromhéjat, tojásokat.
7.
Öntsük a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz és habverővel forgassuk össze teljesen. Öntsük a keveréket az előkészített pitetésztába.
8.
Süssük a pitét 40-45 percig, vagy amíg a pite teteje nem kezd barnulni.
9.
Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 30 percig, mielőtt megszórjuk porcukorral, esetleg habcsókkal vagy felvert Parmalat habtejszínnel nem díszítjük.