Citromos panna cotta.

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Citromos panna cotta.
tejszínkrém receptTejszínes süti receptektejszínes krémekgyümölcsös panna cottatejszínes panna cottatejszínes tortapanna cotta receptOlasz receptekolasz desszert receptvilágkonyhapanna cotta Receptek

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 2 dl tej
    • 15 dkg porcukor
    • 1 teáskanál vaníliaaroma
    • 1 db citrom leve és reszelt héja
    • 20 g porzselatin
Bevásárlólista nyomtatása
A panna cotta Észak-Olaszországból, Piemontéből származó édes, fényes felületű, vaníliától pettyezett puding, amit tojás nélkül készítenek, jó minőségű, magas zsírtartalmú tejből és tejszínből.

Elkészítés menete:

1.
Tálaljuk likőrben áztatott szederrel,és madeleinel.
2.
Öntsük egy serpenyőbe a habtejszínt, a tejet, és adjuk hozzá a cukrot, vaníliaaromát, és a reszelt citromhéjat. Szép lassan melegítsük forráspontig, majd adjuk hozzá a citrom levét.(ne ijedjünk meg, ha a citromlé kicsit összekapja)
3.
Ezután kézi habverővel kevergetve, főzzük pár percig, még teljesen sima lesz az állaga, és egy kicsit besűrűsödik.
4.
Pár perc után zárjuk el a gázt, majd szintén állandó keverés mellett, szórjuk bele a porzselatint. Ezután addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik.
5.
Végül szűrjük át egy szűrőn, hogy teljesen sima állagú legyen.
6.
Az elkészült panna cottát töltsük a formákba, majd hagyjuk kihűlni. Amikor már teljesen kihűlt, tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen
7.
Tálalás előtt a hűtőből kivett panna cottával megtöltött formákat mártsuk bele pár pillanatra, forró vízbe, majd egy hitelen mozdulattal fordítsuk rá a tányérra.