Citromos muffin

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
12 darabhoz
haladó szakácsoknak
Citromos muffin
süteménysüti receptcitromos tejszínes muffinTejszínes muffin recepttejszínes muffinsütiMuffin süti receptekmuffin receptekmuffin recept

Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 2 kiskanál sütőpor
    • 1 tojás
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 1 citrom és a leve
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütőben 170 °C) előmelegítjük.
2.
A muffinforma mélyedéseit papírhüvellyel kibéleljük.
3.
A tojást a vajjal és a porcukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót.
4.
A citromot apró csíkokra vágjuk és a kristálycukorral botmixerrel összepépesítjük.
5.
A tojásos és a lisztes keveréket a habtejszínnel összedolgozzuk és a citrom pépet is beleforgatjuk.
6.
A masszát ¾ részig a muffinfoma mélyedéseibe kanalazzuk, és a sütőbe tolva 20-25 percig sütjük.
7.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.