Citromos-tejszínes rántott csirke

Feltöltő: illeskrisz
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Citromos-tejszínes rántott csirke
főzőtejszíncitromrozmaringrántott csirke receptcitromos tejszínescsirkehúsos ételekhétköznapifiatalos

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 8 db csirke comb
    • 1 db citrom leve
    • izlés szerint só és bors
    • izlés szerint rozmaring
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A húst lebőrözzük, majd éles késsel megdöfködjük, hogy a páclé mindenhol beszivároghasson majd a hús belsejébe.
2.
A páclé hozzávalóit elkeverjük a főzőtejszínnel és ízlésünknek megfelelően fűszerezzük sóval, borssal és aprított rozmaringgal.
3.
A húst tálba tesszük, ráöntjük a pácot, kézzel jól átforgatjuk, majd fóliával letakarva, 2-3 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
4.
Másnap a szokásos módon bepanírozzuk a húst és forró olajban, aranybarnára kisütjük. Burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.