Citromos-sajtos körtefelfújt

Feltöltő: veruss74
1-20 perc
1-2 személyre
haladó szakácsoknak
Citromos-sajtos körtefelfújt
Tejszínkörtesajtcitrom

Hozzávalók:

    • 150 gParmalat habtejszín
    • 4 db közepes, puha, érett körte
    • 3 db tojás
    • 10 dkg kevésbé intenzív ízű sajt
    • 15 dkg barna nádcukor
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
    • 2 cl vilmoskörte pálinka
    • 1 mokkáskanál vanília kivonat
    • 3 dkg vaj
    • 1-2 db babapiskóta reszelve (édes morzsa)
    • 1 csipet
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A szuflé formákat kikenjük vajjal, majd kiszórjuk édes morzsával.
2.
A körtéket meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, felszeleteljük vékonyan.
3.
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk a körte pálinkát, beleszitáljuk a lisztet, beletesszük a sót, a reszelt sajtot és hozzáadjuk a habtejszínt, majd a vékonyan felszeletelt körtét.
4.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Elosztjuk a kivajazott, kiszórt szuflé formákba, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon (gáz sütőnél 190°C) kb. 35-40 percig sütjük.
5.
A sütő ajtaját ne nyitogassuk, nehogy összeessen a felfújtunk. Ahhoz, hogy megfelelően tudjon növekedni a felfújt, egyenletes, közepes hőre van szükség, tehát ha a sütőajtót nyitogatjuk, azzal azt érhetjük el, hogy a hirtelen beáramló hideg levegőtől egyszerűen összeesik. Ugyan ez igaz a piskóta tészta sütésére is. Nagyon finom magában is, de kínálhatunk hozzá vanília sodót is.