Citromos-fahéjas mini cupcake

Feltöltő: bluesun
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Citromos-fahéjas mini cupcake
vaníliamini cupcaketejszínhabos cupcake receptalkalomrafiataloscupcake receptcitromfahéjhabtejszín

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 3/4 csomag tortazselé
    • 3 ek fahéj
    • 1 db citrom héja
    • fél db vanília kikapart magjai
    • 3 ek porcukor
    • 25 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 1 ek cukor
    • 125 gParmalat habtejszín
    • kevés vaj a formák kikenéséhez
    • 2 db tojás
    • 3 db citrom leve
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 8 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához valókat (liszt, sütőpor, cukor, habtejszín) összekeverjük, a mini muffinformákat kikentjük, háromnegyedig feltöltjük a masszával. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük őket.
2.
Közben a citromos krémhez valókat (tojások, citromlé, keményítő, cukor) egy habüstben összekeverjük, gyöngyöző víz fölé tesszük, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a hideg vajat.
3.
A fahéjas krémhez valókat (habtejszín, tortazselé, fahéj, citromhéj, vaníliamag, cukor) kemény habbá verjük.
4.
Amikor a tészta kihűlt, késsel kis lyukakat vágunk a tetejébe, kiskanállal beleadagoljuk a citromos krémet. A fahéjas habot csillagcsöves habzsákba tesszük, kidíszítjük a tetejét. Végül cukorgyöngyökkel megszórjuk. Jó étvágyat!