Citromkrémes zöldborsóleves

Feltöltő: Parmalat
Citromkrémes zöldborsóleves

Hozzávalók:

  • a leveshez

    • 20 dkg zöldborsó
    • 10 db mentalevél
    • 1 fej újfokhagyma a szárával együtt durvára darabolva
    • 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 db pici szárított csilipaprika
  • a krémhez

    • 2 dlParmalat habtejszín
    • 1 kezeletlen citrom héja
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. Az olajon megpirítom a vöröshagymát, fokhagymát. Felöntöm a vízzel, hozzáadom a borsót, sózom, 5 perc alatt ressre főzöm. Belekeverem a finomra vágott mentaleveleket.
2.
2. A krémhez félkeményre verem a tejszínt, hozzáadom a citromhéjat és a levest ezzel locsolom meg tálaláskor.