Chilis tortillatekercs kacsamájjal, füstöltsajt-szósszal

Feltöltő: bluesun
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Chilis tortillatekercs kacsamájjal, füstöltsajt-szósszal
tejszínes füstölt sajtszószfőzőtejszínfüstölt sajtszerecsendiócamembertjégsalátakacsamájtortilla receptchilipikánsvilágkonyhatortillatekercstejszínes

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 4 db óriás, vagy 8 db normál tortilla
    • fél kg kacsamáj
    • 4 dl kacsazsír
    • 3 db paradicsom
    • 1 csomag salátakeverék
    • fél fej jégsaláta felcsíkozva
    • 8 dkg camembert
    • 10 dkg könnyen olvadó sajt
    • 10 dkg füstölt sajt
    • izlés szerint szerecsendió
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
Bevásárlólista nyomtatása
A tortilla az azték civilizáció fontos alapétele volt évezredeken keresztül. Eredetileg egy vastag lepény volt, amit mészvízbe áztatott, szárított, majd őrölt kukoricaszemekből készítettek. A spanyol hódítók nevezték el tortillának, „tortácskának”.

Elkészítés menete:

1.
A szószhoz felforraljuk a főzőtejszínt, a camembert-t belekockázzuk, a többi sajtot belereszeljük, alacsony lángon főzzük tovább. Kevergetjük, majd mikor úgy érezzük, hogy nem olvadnak tovább a sajtok, merülőmixerrel simára mixeljük. Addig forraljuk, míg besűrűsödik. Kevés szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Langyosra, vagy teljesen hidegre hűtjük.
2.
A zsírt lassan felmelegítjük, beletesszük a falatnyi darabokra vágott májat. Addig sütjük nagyon alacsony lángon, míg a belseje rózsaszín és krémes lesz, ekkor zsírostól együtt egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
3.
A paradicsomot fél centisre szeleteljük.
4.
Tálaláskor egy tortillát kiterítünk, középen megkenjük egy ek szósszal, rátesszük a csirkemájat, pár szelet paradicsomot és egy nagy marék salátát. Erre is csorgatunk a szószból. Az alsó harmadát felhajtjuk, majd az oldalait is. Rögtön tálaljuk.