Céklás sütőtökkrémleves

Feltöltő: bluesun
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Céklás sütőtökkrémleves
sütőtökkrémlevestejszínes krémleves receptsajtharissapikánscéklaSütőtöktejszínes krémleveshabtejszín

Hozzávalók:

    • 150 gParmalat habtejszín
    • 25 dkg megsült sütőtök
    • 25 dkg cékla
    • 6 dl húslé
    • 1 KK harissa
    • 10 dkg zsíros sajt
    • 1 kis fej hagyma
    • 1 KK vaj
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, fehér bors
    • A díszítéshez balzsamecet-krém
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vajat megolvasztjuk, kevergetve üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Rátesszük a sütőtököt, és a bő lében puhára főzött céklát. Egy darabig kevergetjük, majd felöntjük a húslevessel és addig főzzük, míg a zöldségek szinte szétfőnek. Ekkor összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre.
2.
Beleöntjük a habtejszínt, belereszeljük a sajtot, megvárjuk, míg elolvad. Beleszórunk fél mk fehér borsot és egy 1 kk harissát. Megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.
3.
Tálaláskor balzsamecet-krémmel becsíkozzuk a tetejét.