Carbonara spagetti húsvéti sonkából

Feltöltő: Gasztropajti
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Carbonara spagetti húsvéti sonkából
tészta receptszénégető módratejszínes raguOlasz receptek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 250 g főtt, füstölt sonka, apró kockákra vágva
    • 1 fej hagyma lereszelve
    • 3 gerezd fokhagyma átnyomva
    • 100 g reszelt sajt
    • 1 db tojás
    • 1 csipet só és bors
    • 1 ek keményítő
    • 1 csomag spagetti tészta
Bevásárlólista nyomtatása
… alla carbonara (szénégető módra) a II. világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja. Valójában más néven már létezett. Lénárd Sándor a Római konyha c. könyvében „alla poverella”, azaz szegényasszony módjára – szerepel.

Elkészítés menete:

1.
Ezt az ételt javaslom, a húsvéti sonka maradékának újrahasznosítására, de bármely más alkalommal is elkészíthető.
2.
A főtt, füstölt sonkát, nagyon apróra darabolom, felkockázom.
3.
A lereszelt hagymát, fokhagymát, kevés zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom a sonkát. Nem kell sózni, mert a sonka eleve sós!
4.
A keményítővel, tojással elkevert gombás, Parmalat főzőtejszínt hozzáadom, rövid főzés után, a sűrűségét a sonka főzésére használt, félretett alaplével állítom be. Ha ez nincs, más hús alaplé, de víz is használható.
5.
Az időközben, forró, sós vízben megfőtt spagettire halmozom, és parmezánt, vagy más sajtot reszelek tetejére.