Carbonara farfalle húsvéti sonkából

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
Carbonara farfalle húsvéti sonkából

Hozzávalók:

    • 200 g Parmalat tejszínes gomba ízű szósz
    • 250 g főtt, füstölt sonka, apró kockára vágva
    • 1 fej hagyma lereszelve
    • 3 gerezd fokhagyma átnyomva
    • 100 g reszelt sajt
    • 1 db tojás
    • 1 csipet só és bors
    • 1 ek keményítő
    • 1 csomag farfalle tészta
Bevásárlólista nyomtatása
… alla carbonara (szénégető módra) a II. világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja. Valójában más néven már létezett. Lénárd Sándor a Római konyha c. könyvében „alla poverella”, azaz szegényasszony módjára – szerepel.

Elkészítés menete:

1.
A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A főtt sonkát apróra felkockázzuk.
2.
A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel, a húslevessel (sonkalével) és a borral, majd felforraljuk. A tejszínnel, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, összeforraljuk.
3.
A petrezselymet a levesbe keverjük, de ezzel már nem forraljuk tovább.
4.
A levest csészékbe szedjük, megszórjuk sonkakockákkal.
5.
Vajas pirítóst, sajtot kínálunk hozzá.