Carbonara farfalle húsvéti sonkából
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre

Hozzávalók:
- 200 g Parmalat tejszínes gomba ízű szósz
- 250 g főtt, füstölt sonka, apró kockára vágva
- 1 fej hagyma lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma átnyomva
- 100 g reszelt sajt
- 1 db tojás
- 1 csipet só és bors
- 1 ek keményítő
- 1 csomag farfalle tészta
… alla carbonara (szénégető módra) a II. világháború szülötte: amerikai katonák és római őslakosok közös kreációja. Valójában más néven már létezett. Lénárd Sándor a Római konyha c. könyvében „alla poverella”, azaz szegényasszony módjára – szerepel.
Elkészítés menete:
1.
A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A főtt sonkát apróra felkockázzuk.
2.
A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel, a húslevessel (sonkalével) és a borral, majd felforraljuk. A tejszínnel, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, összeforraljuk.
3.
A petrezselymet a levesbe keverjük, de ezzel már nem forraljuk tovább.
4.
A levest csészékbe szedjük, megszórjuk sonkakockákkal.
5.
Vajas pirítóst, sajtot kínálunk hozzá.