Cappuccino Chocolate torta

Feltöltő: sonsy
1-2 óra
9-10 személyre
kezdő szakácsoknak
Cappuccino Chocolate torta
édes sütikávétortatejszínes torta receptekcsokitorta receptekSütikTortákcappuccino torta receptCappuccino torta Receptekcsokoládé torta

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 2 db tojás
    • 1 db tojás sárgája
    • 10 dkg cukor
    • 3 ek porcukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 késhegyni szódabikarbóna
    • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
    • 2 evőkanál cappuccino por
    • 2 dl tej
    • 12 dkg margarin
    • 5 dkg tortabevonó csokoládé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A piskóta elkészítése: A tojások sárgáját 10 dkg cukorral és 2 ek vízzel jó alaposan kikeverjük. A tojások fehérjét 2 ek vízzel keményre verjük.
2.
A liszt felét – amibe a szódabikarbónát kevertük - beleszitáljuk a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab fele részét, aztán a többi lisztet, és a fennmaradt habbal óvatosan összeforgatjuk.
3.
Margarinnal alaposan kikent és belisztezett formába simítjuk. Tűpróbáig sütjük.
4.
Töltelék: 1 tojás sárgáját összekeverünk 1 púpozott ek étkezési keményítővel, 2 ek Cappuccino porral és 2 dl tejel. Felfőzzük. 12 dk margarint habosra keverünk 3 púpos ek porcukorral, majd a kihűlt krémhez keverjük.
5.
Összeéállítás: A toralapra rákenjük a krémet. Hűtőben pihentetjük legalább 1 órát. Kemény habbá verünk 4 dl Parmalat habtejszínt, 3 ek porcukorral. A krém tetejére homozzuk. Megszórjuk egy kevés cappucciono porral. Hűtőbe tesszük.
6.
Díszítés: 5 dkg tortabevonót vízgőz felett felolvasztunk. Vákonyan fémtálca hátára kenjük. Dermedés után késsel lehúzzuk és ezzel díszítjük a tortát.
7.
Másnapra érnek össze az ízek. Addig tartsuk hűtőben.