Canneloni
Feltöltő: ildianyu
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 150 gParmalat főzőtejszín
- 1 db (közepes) vöröshagyma, kis kockákra vágva
- 4 evőkaná olaj
- 50 dkg darált hús
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 280 g paradicsom püré
- 1 csapott kávéskanál só
- 1 kávés kanál őrölt fekete bors
- 1 kiskanál morzsolt oregáno
- 1/2 csokor petrezselyem
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 dkg nyers füstölt sonka
- 2 db tojás fehérje
- 25 dkg cannelloni tészta
- 10 dkg vaj
- 4 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 5 dlfőzőtejszín
- 12 dkg reszelt edámi sajt
- 1 csapott kávéskanál só
Elkészítés menete:
1.
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst és néhány percig pirítjuk, szórjuk bele a zsemlemorzsát, keverjük össze, majd öntsük fel a főzőtejszínnel és a paradicsomszósszal, keverjük össze.
2.
Vegyük le a tűzről és szórjuk bele az oregánót és az apróra vágott petrezselymet. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt keverjük hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott sonkát és az egyenletesre kevert tojásfehérjét.
3.
Ezt a tölteléket vagy egy kanál vagy egy habzsák segítségével a tészták üregébe töltjük, majd félretesszük.
4.
A mártáshoz a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk rajta (nem szabad megpirulnia) Ráöntjük a tejet és a tejszínt, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük, közbe a reszelt sajtot is beleszórjuk, és addig főzzük, amíg el nem olvad benne. Ekkor levesszük a tűzről. Egy hőálló tálba teszünk a mártásból és elkenjük a tál alján. Erre fektetjük egymás mellé a cannellonikat, 2 sorba és meglocsoljuk a mártással, hogy befedje. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.