Canneloni

Feltöltő: ildianyu
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Canneloni
canneloni recepttészta Recepteksonkaparmezánoregánópetrezselyemparadicsomdarált húsos receptdarált húsfőzőtejszínvilágkonyhatejszínes ragu

Hozzávalók:

    • 150 gParmalat főzőtejszín
    • 1 db (közepes) vöröshagyma, kis kockákra vágva
    • 4 evőkaná olaj
    • 50 dkg darált hús
    • 3 evőkanál zsemlemorzsa
    • 280 g paradicsom püré
    • 1 csapott kávéskanál
    • 1 kávés kanál őrölt fekete bors
    • 1 kiskanál morzsolt oregáno
    • 1/2 csokor petrezselyem
    • 5 dkg parmezán sajt
    • 5 dkg nyers füstölt sonka
    • 2 db tojás fehérje
    • 25 dkg cannelloni tészta
    • 10 dkg vaj
    • 4 evőkanál liszt
    • 5 dl tej
    • 5 dlfőzőtejszín
    • 12 dkg reszelt edámi sajt
    • 1 csapott kávéskanál
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst és néhány percig pirítjuk, szórjuk bele a zsemlemorzsát, keverjük össze, majd öntsük fel a főzőtejszínnel és a paradicsomszósszal, keverjük össze.
2.
Vegyük le a tűzről és szórjuk bele az oregánót és az apróra vágott petrezselymet. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt keverjük hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott sonkát és az egyenletesre kevert tojásfehérjét.
3.
Ezt a tölteléket vagy egy kanál vagy egy habzsák segítségével a tészták üregébe töltjük, majd félretesszük.
4.
A mártáshoz a vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és felfuttatjuk rajta (nem szabad megpirulnia) Ráöntjük a tejet és a tejszínt, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük, közbe a reszelt sajtot is beleszórjuk, és addig főzzük, amíg el nem olvad benne. Ekkor levesszük a tűzről. Egy hőálló tálba teszünk a mártásból és elkenjük a tál alján. Erre fektetjük egymás mellé a cannellonikat, 2 sorba és meglocsoljuk a mártással, hogy befedje. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.