Burgonyával borított halfilé márványsajtmártással

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Burgonyával borított halfilé márványsajtmártással
mártássalparmalatfőzőtejszínTejszínhalfiléBurgonyával borított halfilé márványsajtmártással

Hozzávalók:

    • 80 dkg burgonya, megtisztítva és fél cm-es szeletekre vágva
  • a húshoz

    • 50 dkg tengeri halfilé
    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • őrölt fekete bors
    • 3 dkg vaj és még egy kevés a kikenéshez
    • 30 dkg póréhagyma, szeletekre vágva
    • frissen reszelt szerecsendió
  • a szószhoz

    • 5 dkg vaj
    • 3 ek liszt
    • 3 dl Parmalat főzőtejszín
    • 10 dkg márványsajt
    • só, bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A burgonyát sós vízben feltesszük főni, 5 percig forraljuk, majd leszűrjük, és félretesszük.
2.
A sajtmártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, és 1 percig kevergetve pirítjuk. A tűzről lehúzzuk, és a fele főzőtejszínnel fokozatosan simára keverjük. Visszatesszük a tűzre, és óvatosan melegítjük, kevergetés közben mártás sűrűségű főzzük. A márványsajtot belemorzsoljuk, és sóval, borssal ízesítjük.
3.
A halat serpenyőbe fektetjük, majd a másik fele főzőtejszínt ráöntjük. Sóval és őrölt borssal enyhén ízesítjük, majd lefedve kb. 5 percig pároljuk, amíg a hús omlós nem lesz.
4.
A halat kiemeljük, és lecsöpögtetjük. A vajat egy másik edényben megolvasztjuk, és a póréhagymát 3 perc alatt megfuttatjuk benne, majd szerecsendióval fűszerezzük. A halat beletesszük, és a hagymával összeforgatjuk.
5.
Egy hőálló vagy sütőtálat vajjal vékonyan kikenünk, és a hagymás halat szétterítjük benne. A sajtmártás felét rákanalazzuk. A megfőtt burgonyaszeleteket ráterítjük, és a maradék sajtmártással meglocsoljuk. 190 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 170 °C) 45 perc alatt aranysárgára sütjük.