Burgonyás rakott káposzta

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Burgonyás rakott káposzta
Rakott-tejszínes burgonyaTejszínes burgonya recept képpelrakott krumplirakott burgonya receptBurgonyás rakott kelkáposztarakott

Hozzávalók:

    • 1 evőkanál olaj
    • 2 vöröshagyma, megtisztítva és vékonyra szeletelve
    • 40 dkg füstölt kolbász
    • 60 dkg burgonya, héjában megfőzve, megtisztítva és karikákra szeletelve
    • 1 kg savanyú káposzta, leöblítve és lecsöpögtetve
    • 300 mlParmalat főzőtejszín
    • 3 tojás
    • őrölt fekete bors
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A megforrósított olajon a hagymát megfuttatjuk, majd a kolbászt és a burgonyát rátesszük, majd együtt megpirítjuk.
2.
Azután szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük, és a visszamaradt zsiradékon a káposztát átforgatjuk.
3.
Hőálló tálba a káposzta felét átszedjük, és a kolbászos burgonyát szétterítjük rajta, majd a maradék káposztával rétegezzük.
4.
A tojásokat a Parmalat főzőtejszínnel felverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a rakott káposztára locsoljuk.
5.
A zsemlemorzsával megszórjuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) 25-30 perc alatt megsütjük.