Burgonyaleves füstölt lazaccal

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Burgonyaleves füstölt lazaccal
füstölt lazacszerecsendióborsbabérlevélpóréhagymaburgonyafőzőtejszíntejszínes burgonyalevespikánsHalételek

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 3-4 db burgonya
    • 1 db (kisebb méretű) póréhagyma
    • 2 db zöldségleveskocka
    • 1 db babérlevél
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) őrölt bors
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) szerecsendió
    • 1 teáskanál (v. ízlés szerint)
    • 5 dl víz
    • 3 dkg vaj
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 10 dkg füstölt lazac
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.
2.
Egy edénybe melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a babérlevelet. Kisebb lángon pároljuk pár percig, még a póréhagyma megpuhul.
3.
Ekkor keverjük hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel a vízzel, és a főzőtejszínnel. Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, és szerecsendiót, majd szép lassan főzzük puhára a krumplit.(a sózással óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós)
4.
A füstölt lazacot vágjuk fel vékonyabb csíkokra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük még 2-3 percig.
5.
Tálaláskor merjük a meleg levest tányérokba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.