Burgonyakrémleves póréhagymával

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
Burgonyakrémleves póréhagymával

Hozzávalók:

    • 1/2 kg burgonya
    • 1 póréhagyma, felszeletelve
    • 1 l sötét, erős marhaalaplé
    • 2 dl vörösbor
    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • zsír
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A burgonyát meghámozom, felkockázom.
2.
A póréhagymával együtt kevés zsíron aranybarnára pirítom, felöntöm az alaplével, hozzáadom a bort.
3.
Alacsony lángon puhára főzöm a burgonyát.
4.
A burgonya és a hagyma felét egy szűrőkanállal kiveszem, a visszamaradt zöldségeket a lével simára turmixolom, fokozatosan felengedem a Parmalat főzőtejszínnel.
5.
Tálaláskor visszarakok bele a darabos burgonyából és hagymából.