Burgonyakrémleves póréhagymával
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc

Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 1 póréhagyma, felszeletelve
- 1 l sötét, erős marhaalaplé
- 2 dl vörösbor
- 100 gParmalat főzőtejszín
- só
- zsír
Elkészítés menete:
1.
A burgonyát meghámozom, felkockázom.
2.
A póréhagymával együtt kevés zsíron aranybarnára pirítom, felöntöm az alaplével, hozzáadom a bort.
3.
Alacsony lángon puhára főzöm a burgonyát.
4.
A burgonya és a hagyma felét egy szűrőkanállal kiveszem, a visszamaradt zöldségeket a lével simára turmixolom, fokozatosan felengedem a Parmalat főzőtejszínnel.
5.
Tálaláskor visszarakok bele a darabos burgonyából és hagymából.