Brokkolis lepény

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
1-2 személyre
haladó szakácsoknak
Brokkolis lepény

Hozzávalók:

    • 2 dkg élesztő
    • 25 dkg liszt
    • 2 evőkanál olaj
    • 25 dkg sárgarépa, megtisztítva és ferdén szeletelve
    • 3 dl húsleves
    • 50 dkg brokkoli, rózsáira bontva
    • 3 tojás
    • 10 dkg reszelt óvári sajt
    • 1 csomó újhagyma, karikákra vágva
    • őrölt fekete bors
    • fél csokor petrezselyem, durvára vágva
    • 5 dkg szeletelt mandula, szárazon megpirítva
    • 200 mlParmalat főzőtejszín
  • a tepsi kikenéséhez

    • vaj
    • liszt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az élesztőt 2,5 deci langyos vízben felfuttatjuk. A lisztet fél kiskanál sóval, az olajjal és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen fél órát kelesztjük.
2.
A répát a húslevesben pár percig főzzük, majd a brokkolit beledobjuk, és 8-10 percig főzzük.
3.
Azután leszűrjük, és lecsöpögtetjük. A tésztát liszttel meghintett deszkán kinyújtjuk és vajjal kikent, illetve kilisztezett kerek, kapcsos sütőformába simítjuk úgy, hogy a széle a pereméig érjen.
4.
A zöldséget szétterítjük benne, majd letakarva még 15-20 percet pihentetjük.
5.
Közben a tojásokat felverjük, a Parmalat főzőtejszínnel, a reszelt sajttal és az újhagymával összeforgatjuk, majd sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük.
6.
A tojásos keveréket a zöldségre locsoljuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 180 °C) 35-40 perc alatt megsütjük.
7.
A forró lepényt a pirított mandulával megszórva tálaljuk.