Brokkolis és gombás fasírt tejszínes rokfortos mártogatóval

Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Brokkolis és gombás fasírt tejszínes rokfortos mártogatóval
rokfort jellegű sajtmajonézszerecsendiógyömbérfokhagymazsemlemorzsabrokkolierdei gombadarált húsfőzőtejszínbrokkolis-gombástejszínes-rokfortostejszínes mártogatópikánsvilágkonyhagombás brokkolis tejszínesfasírt recept

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g darált pulyka hús
    • 150 g szója granulátum
    • 500 g gomba vagy a legjobb az erdei gomba
    • 250 g brokkoli
    • 4 db tojás
    • ízlés szerint liszt
    • ízlés szerint zsemlemorzsa
    • ízlés szerint étolaj a sütéshez
    • 1 db vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 csipetnyi őrölt gyömbér
    • 2 csipetnyi őrölt szerecsendió
    • 2 csipetnyi őrölt fehér bors
    • 1 csipetnyi
    • 3 dl hideg víz
    • 350 g majonéz
    • 300 g rokfort jellegű sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A szója granulátumot ledaráljuk és összekeverjük a vízzel egy edényben.
2.
A hagymákat megtisztítjuk összevágjuk és fokhagyma nyomón átnyomjuk. Ezután a pulykahússal összekeverjük a szóját és a hagymákat majd szerecsendióval, gyömbérrel és fehér borssal fűszerzzük.
3.
A gombát megtisztítjuk a brokkoli rózsáit levágjuk. Forrásban lévő enyhén sós vízben először a gombát 3 percig blansírozzuk majd a brokkolit is majd leszűrjük és lecsöpögtetjük azokat.
4.
A sajtot durva reszelőn lereszeljük, hozzá öntjük a főzőtejszínt és a majonézt szerecsendióval, gyömbérrel és fehér borssal ízesítjük majd hűtőbe rakjuk.
5.
A gombákat kisebb méret és nagyobb méret szerint két részre osztjuk, tulajdonképpen megfelezzük. A kisebb gombák szárát körbe tapasztjuk a fasírt hússal és ezeket hengeresre formázzuk.
6.
A brokkoli rózsák szárát is hengeresre kialakítjuk a fasírttal ezeket is két részre osztjuk, mivel csak a felét bundázzuk, mert így jobban mutatnak.
7.
A nagyobb gombákat hosszában kettévágjuk és ezeket csak bundázzuk.
8.
A bundázásnál a brokkoli fele kivételével mindent bebundázunk.
9.
Ha kisült minden, a hússal bevont gombákat és a brokkolikat is hosszában kettévágjuk mivel így jobban mutatnak és gusztusosabbak is.
10.
A tányéron ízlésesen elrendezzük az ételt és a hűtőből kivett mártogatót is rakunk rá így már jobban tudjuk formázni azt.