Brokkolis-karfiolos krémleves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Brokkolis-karfiolos krémleves
krémleves receptekkarfiolkrémleves receptzöldséges krémlevesKarfiolkrémlevesBrokkoli krémleves receptekbrokkolis krémlevesKarfiol-brokkoli krémlevesTejszínes karfiol-brokkoli leves receptkrémleves

Hozzávalók:

    • 40-40 dkg brokkoli és karfiol, rózsáira szedve
    • 2 kis vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 4 dkg vaj
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 leveskocka
    • őrölt fekete bors
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 2 szikkadt kifli, karikákra vágva
    • 1 csokor petrezselyem
    • 4 evőkanál reszelt füstölt sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A brokkolit és a karfiolt lábosba tesszük, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, felforraljuk, majd leszűrjük.
2.
A hagymát a vaj felén megpirítjuk, a zúzott fokhagymát, a brokkolit és a karfiolt beletesszük, majd együtt pároljuk.
3.
1 liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük.
4.
Azután összeturmixoljuk, és a főzőtejszínt belekeverjük.
5.
A kiflikarikákat a maradék vajon megpirítjuk, mélytányérokba szétosztjuk, és a levest rámerjük. A tetejére petrezselymet és reszelt sajtot szórunk.