Brokkolikrémleves

Feltöltő: Anetth
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Brokkolikrémleves
fiatalosbrokkoli krémleves recepttejszínes krémlevesburgonyabrokkoliszerecsendióBrokkolikrémleveshétköznapifőzőtejszín

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1/2 kg brokkoli
    • 1 db (nagy) burgonya
    • 1 db (közepes) vörös hagyma
    • 1 db húsleveskocka
    • 1 kávéskanál szerecsendió
    • 1 maréknyi sajt vagy levesgyöngy fejenként
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük. A brokkolit rózsákra szedjük, a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk.
2.
A hagymát megszórjuk egy kevés szerecsendióval, rátesszük a brokkolit és a krumplit. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és beledobjuk a leveskockát. Fedő alatt főzzük.
3.
Ha megfőtt, ráöntjük a főzőtejszínt, és botmixerrel összepürésítjük (aki nagyon sűrűn szereti, keverje ki a tejszínt egy kanál liszttel).
4.
Tálalás előtt sajtot reszelünk vagy levesgyöngyöt szórunk rá.