Borsos kalács

Feltöltő: Parmalat
Borsos kalács

Hozzávalók:

  • a tésztához

    • 0,5 l Parmalat tej (langyos)
    • 8 dkg cukor
    • 5 dkg élesztő
    • 1 kg liszt
    • 2 tojássárgája
    • 8 dkg zsír
  • a tetejére

    • 800 g Parmalat tejföl
    • 1 evőkanál olvasztott zsír
    • 1 teáskanál őrölt fekete bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A langyos tejben elkeverem a cukrot és felfuttatom benne az élesztőt. Eldolgozom a liszttel, meleg helyen lefedve fél órát hagyom kelni.
2.
Hurkát formázok belőle, félbehajtom, összecsavarom és a két végét összetapasztom, hogy kör alakot formázzon.
3.
Kizsírozott tepsire helyezem és még negyed órát hagyom kelni meleg helyen.
4.
150 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
5.
A tejfölt kikeverem az olvasztott zsírral és a borssal, ezzel vastagon megkenem a tálba helyezett kalácsot és meleg helyen pihentetem legalább fél órát.