Borsodós körte fagylalttal

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Borsodós körte fagylalttal

Hozzávalók:

    • 2,5 dl fehérbor
    • 1 rúd fahéj
    • 1 citrom hosszú csíkokra vágott héja és leve
    • 4 szép nagy körte, meghámozva, félbevágva és magházától megfosztva
    • 1 tojássárgája
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 1 doboz csokoládés jégkrém
    • 4 dkg étcsokoládé
    • 3-4 evőkanál cukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A bort 2,5 deci vízzel felöntjük, a cukrot, a fahéjat, a citromlevét és héját beletesszük, és felforraljuk.
2.
A felezett körtéket az ízesített borba rakjuk, felforraljuk, majd kis lángon 8-10 percig főzzük.
3.
Azután a gyümölcsöt, a citromhéjat és a fahéjat kiemeljük, majd a szirupot besűrítjük. A tűzről lehúzzuk, kis tálkákba öntjük, és langyosra hűtjük.
4.
A tojássárgáját forró vízfürdőbe állítva 4-5 perc alatt habosra keverjük, és a szirupba öntjük, végül a habtejszínből vert kemény habot is beleforgatjuk.
5.
Tálaláskor személyenként 2 fél körtét tányérra fektetünk, a borsodóval meglocsoljuk, és 1-2 gombóc fagylaltot kanalazunk mellé.
6.
A tetejét csokoládéforgáccsal díszítjük.