Boros gombaragu

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Boros gombaragu
Tejszíntejszínes raguTejszínes gombaraguGombaragu Receptek

Hozzávalók:

    • 25 dkg apró vörös- vagy gyöngyhagyma, megtisztítva és félbevágva
    • 50 dkg vegyes apró gomba, felvágva
    • 25 dkg laskagomba, negyedbe vágva
    • 5 dkg vaj
    • majoranna
    • 1 csokor metélőhagyma, finomra aprítva
    • 1 evőkanál paradicsompüré
    • őrölt fekete bors
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 evőkanál liszt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát, majd a gombát a felforrósított vajon megpirítjuk.
2.
Majoránnával és metélőhagymával megszórjuk, a paradicsompürét belekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
3.
A borral és a főzőtejszínnel felöntjük, majd lefedve 5-10 percig főzzük.
4.
Ha túl híg lenne, egy evőkanál lisztet 1 deci főzőtejszínnel összekeverve besűrítjük, illetve ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy kevés vízzel felengedve lazítjuk.
5.
Tálaláskor még egy kevés majoránnával és metélőhagymával a tetejét megszórjuk. Friss kenyérrel kínáljuk.