Borleves.

Feltöltő: Gizi
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Borleves.
karácsonyi receptBorkrémleves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 5 dl édes fehérbor
    • 2 dl víz
    • 15 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 3 db szegfűszeg
    • 1 darabka fahéj
    • 10 dkg mazsola
    • 2 db tojássárgája
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 5 dkg mandulaforgács
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy edénybe tegyük fel forrni a bort, a vizet, a vaníliás cukrot, ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a reszelt citromhéjat és a fűszereket.
2.
Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve, kb. 10 percig főzzük. Ezután szedjük ki a fűszereket.
3.
A tojássárgákat keverjük simára egy evőkanál cukorral és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe. Ezután egy szűrőn szűrjük át, hogy egy sima, selymes levet kapjunk.
4.
Ezután adjuk hozzá a mazsolát, majd forraljuk fel, és pár percig még főzzük. Közben többször keverjük meg, ha szükséges még ízesíthetjük egy pici cukorral.
5.
A mandulaforgácsot állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, 1-2 perc alatt pörköljük meg, majd hűtsük ki.
6.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd forgassuk bele a pörkölt mandulaforgácsba.
7.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a pörkölt mandulaforgácsba forgatott habgaluskát.