Birsalma tiramisu

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Birsalma tiramisu
vaníliás cukorbirsalmamascarponeBabapiskótahabtejszínpikáns tiramisu receptpikánstiramisu recepttiramisu habtejszínnelalkalomrabirsalmás tiramisu

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 25-30 db babapiskóta
    • 25 dkg mascarpone
    • 30 dkg birsalma pépesítve
    • 2 csomag vaníliáscukor
    • 20 dkg (v.ízlés szerint) porcukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A birsalmát megpucolni, a magházat kivájni, majd apróra feldarabolni. Ezután egy edénybe tenni és felönteni annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint cukorral ízesíteni, majd beletenni néhány szegfűszeget és fahajat. Puhára főzni, majd leszűrni és a fűszeres levet félretenni, majd ebbe mártogatni a babapiskótát. A puhára főtt birsalmát teljesen kihűteni, majd pépesíteni.
2.
A mascarponét simára keverni ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzákeverni a teljesen kihűlt, pépesített birsalmát.
3.
A habtejszínt kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a birsalmás masszához keverni.
4.
A babapiskótát belemártogatni a birsalma főzőlevébe, majd egy jénaiba szépen sorba egymásmellé helyezni. Ezután rákanalazni a habos-krém felét, és egyenletesen elsimítani.
5.
A habos krém tetejét ezután befedni a főzőlébe mártogatott babapiskótával, majd rákanalazni a megmaradt habos-krémet, és egyenletesen elsimítani.
6.
Tálalás előtt rövid időre a hűtőbe helyezni, hogy a habos-krém kicsit megdermedjen és az ízek összeérjenek.