Bellini szelet.

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Bellini szelet.
Édes sütemények

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • 3 db tojás
    • 2 ek liszt
    • 3 ek cukor
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 1,5 tk sütőpor
    • 3,5 db őszibarack befőtt
    • 0,50 dkg tehéntúró
    • 1 cs vaníláscukor
    • 1 db friss citrom héja
    • 20 dkg cukor
    • 3,5 dkg instantzselatin
    • 3,5 db őszibarack
    • 2 dl őszibaracklé-szirup
    • 1 dl víz
    • 2 ek zselatin
    • 2 ek cukor
    • 12 db ostyavirágok
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A piskóta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel, és zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 perc a sütési idő.
2.
A túrót a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral meg a cukorral, és a pépesített barackbefőttel jól összekeverjük, majd az instant zselatint a habtejszínbe keverjük, és kemény habbá verjük
3.
Ha kész, akkor óvatosan a túróhoz keverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük, amíg a zselét elkészítjük.
4.
A zseléhez a barackot botmixerrel pépesítjük, majd vízben feloldjuk a zselatint, a cukrot hozzáöntjük, és felfőzzük 3 perc alatt. Jól lehűtjük, és az őszibaracklé-sziruphoz keverjük.
5.
Végül a lehűtött túrókrémre öntjük, és azt elkenjük a tetején. Forróvízben mártott késsel felszeleteljük és ostyavirágokkal díszítjük.