Bazsalikomos gombás spagetti csirkével

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Bazsalikomos gombás spagetti csirkével

Hozzávalók:

    • 455 g száraz spagetti
    • 20 g szárított vargánya gomba
    • 4 lebőrözött, kicsontozott, falatnyi darabokra vágot csirkecomb
    • 2 gerezd megtisztított vékony szeletekre vágott fokhagyma
    • 2 dl fehér bor
    • 5 dlParmalat főzőtejszín
    • 2 dkg reszelt parmezán
    • frissen őrölt fekete bors
    • 1 ág friss bazsalikom
    • olívalolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Szórjuk tálba a szárított gombát, és öntsünk rá annyi forrásban lévő vizet, hogy ellepje (kb 1,5 dl), hagyjuk állni.
2.
Tisztítsuk meg a friss gombát és tördeljük darabokra.
3.
A csirkecombokról szedjük le a húst, vágjuk kisebb darabokra.
4.
A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.
5.
Forrósítsunk fel egy löttyintésnyi olívaolajat serpenyőben, és közepes lángon a csirkecomb darabokat pirítsuk szép barnára benne, sózzuk, borsozzuk.
6.
Majd az áztatott gombát szűrjük le, a levét tegyük félre.
7.
Adjuk a húshoz az ázott gombát, a friss gombát és a fokhagymát.
8.
Öntsük fel a gomba levével és a fehérborral, majd fedő alatt rotyogtassuk, kb annyi idő kell neki, még a tészta kifő.
9.
Ha túl sok még rajta a lé, fedő nélkül forraljuk le róla. (Én egy kevés levet hagytam meg rajta), erre öntsük a tejszínt és forraljunk egyet rajta, majd zárjuk le.
10.
Keverjük össze a kifőtt tésztával, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
11.
Keverjük jól el, adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot, a parmezán 1/3-t, és ezzel is keverjük el.
12.
Öntsük tűzálló tálba, és szórjuk rá a sajt másik 1/3-t.
13.
Előmelegített 200 °C-s sütőbe (gázsütő 6. fokozat) addig süssük, még szép barna és ropogós nem lesz a teteje.
14.
Tálaláskor hintsük meg kevés olívaolajjal és a sajt maradékával, és kész