Barackos túrótorta

Feltöltő: Niki44
41-60 perc
12 szelethez
kezdő szakácsoknak
Barackos túrótorta
barack befőttcitromzselatinTúrósütőporhabtejszínTúrótorta receptektorta recept tejszínhabbaltejszínes-túrós tortahúsvétitejszínes tortaalkalomra

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat habtejszín
    • 5 db tojás
    • 5 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • 0.5 cs sütőpor
    • 50 dkg túró
    • 18 g zselatin
    • 1 db citrom héja-leve
    • 15 dkg porcukor
    • 480 g őszibarack befőtt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Először megcsináljuk a piskótát úgy, hogy a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrot kihabosítjuk a tojások sárgájával. A lisztet és a sütőport belekeverem a tojás sárgájához, majd kevés fehérjehabbal fellazítom egy kicsit és óvatosan összeforgatom a fehérjehabot a sárgájával. Olajozott tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sül.
2.
Amíg sül elkészítjük a krémet úgy, hogy a zselatint elkészítjük a leírása szerint. A túrót apróra törjük a cukorral és a citrom levével és a héjával. A habtejszínt kemény habbá verem és a túrós krémhez adjuk, majd a folyós zselatint is belekeverjük.
3.
Ha megsült és jól kihűtöttük a piskótát, akkor félbe vágjuk és megkenjük a krémmel. A barackot lecsöpögtetjük és 3-4 fél barackot csíkozunk és kicsi kockákra vágjuk. Ezt rátesszük az elegyengetett krémre és befedjük a piskóta tetejével. A tetejére és az oldalára is kenünk krémet, de ha nem maradt ki akkor verjünk fel még tejszínhabot és fedjük be azzal. Habrózsákat nyomunk és a kimaradt barackokból cikkekre vágottakkal díszítjük. Én pici sárga virágot is tettem minden habrózsa tetejére.