Barackos pite fehércsokoládés krémmel és karamellel

Feltöltő: bluesun
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Barackos pite fehércsokoládés krémmel és karamellel
őszibaracktejszínhabos édességvaníliarúdfehércsokis süteménykrémes pitebarackos pitefehércsokoládéhabtejszínalkalomra

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 100 g fehércsokoládé
    • fél vaníiliarúd
    • 1 kis csomag habfixáló
    • 22,5 dkg liszt
    • 1 dl víz
    • 1 ek tej
    • 10 dkg porcukor
    • 150 g vaj
    • 125 g cukor
    • 2 ek víz
    • 75 gParmalat habtejszín
    • 2,5 dkg vaj
    • 1 csipet
    • 4 db nagy őszibarack
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához késes robotgépbe tesszük a lisztet, vizet, tejet, barnacukrot és a vajat, összekeverjük, míg morzsalékos lesz. 40 cm hosszú folpackra szórjuk, széleit összefogjuk, összenyomkodjuk, egy órára hűtőbe tesszük.
2.
Egy lábasban vizet melegítünk. A fehér csokit összetördeljük,0,3 dl habtejszínnel a vízgőz felett felolvasztjuk. Félretesszük hűlni.
3.
A karamellszószhoz a cukrot a vízzel összekeverjük egy edényben, a kívánt színűre pirítjuk, vigyázva, nehogy megégjen. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a habtejszínt, vajat, sót. A tűzre visszatéve sűrítjük még pár percig, végül ezt is félretesszük hűlni.
4.
Egy 28 cm-es piteformába nyomkodjuk a tésztát, 160 fokos sütőben fél órát sütjük. Közben a csokis tejszínt elkeverjük a többi habtejszínnel, a habfixálóval, krémes habbá verjük. A kész, kihűlt tésztára kenjük. A barackokat 3-4 mm-es karikákra vágjuk, kirakjuk vele a torta tetejét. Erre öntjük a karamellkrémet, végül megszórjuk a cukorgyönggyel, fogyasztásig hűtve tároljuk.