Barackos, túrós, vaníliás torta kandírozott ibolyával
Feltöltő: bluesun
1-2 óra
12 szelethez
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 400 gParmalat habtejszín
- fél csomag tortazselé
- 2 ek porcukor
- 1 KK vanília aroma
- 5 db tojás
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
- vaj a formához
- 20 dkg túró
- 1 üveg (házi) őszibarack-befőtt (vagy 4 db őszibarack meghámozva)
- 200 ghabtejszín
- 3 ek porcukor
- 1 db citrom héja
- 1 csomag zselatin
- 1-2 marék ibolyavirág
- 1 db tojásfehérje
- porcukor
Elkészítés menete:
1.
A tojásfehérjét enyhén felverjük. Az ibolyát a száránál fogva belelógatjuk, majd meghempergetjük az átszitált porcukorban. Tányérra rakjuk, lecsípjük a szárát. 2 nap alatt megszárad szobahőmérsékleten (én a napra is kitettem).
2.
A tojások sárgáját különválasztjuk a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A másik felét a tojássárgákkal fehéredésig keverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, ezzel is simára keverjük. Végül beleforgatjuk a fehérjét. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. Belesimítjuk a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A sütőből kivéve langyosra hűtjük, kivesszük a formából, lehúzzuk a sütőpapírt és rácson kihűtjük.
3.
A krémhez a barackokról kicsit felitatjuk a lét, nagyon apró kockákra vágjuk. A habtejszínt keményre verjük a porcukorral, majd belereszeljük a citromhéjat, elkeverjük benne a villával összetört túrót és a barackdarabokat. Ezután hozzáöntjük a fél dl meleg vízben feloldott zselatint. Ha nem lenne elég kenhető, tegyük kicsit hűtőbe, míg elkezd a zselatin miatt összeállni.
4.
Ha a piskóta kihűlt, 3 lapra vágjuk, elosztjuk közéjük a barackos-túrós krémet.
5.
A külső díszítéshez a habtejszínhez tesszük a tortazselét, a porcukrot és a vaníliaaromát, majd kemény habot verünk belőle. Csillagcsöves habzsákba tesszük, kidíszítjük vele a tortát. Végül a tetejére rakosgatjuk a kandírozott ibolyákat, közöttük megszórjuk a cukorgyönggyel.