Barackos, túrós, vaníliás torta kandírozott ibolyával

Feltöltő: bluesun
1-2 óra
12 szelethez
haladó szakácsoknak
Barackos, túrós, vaníliás torta kandírozott ibolyával
ibolyavirágkandírozott ibolyaőszibarackTúróvaníliakrémes-gyümölcsös desszertbarackos-túrós tortavaníliás torta receptbarackos túrós tortahabtejszínalkalomra

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat habtejszín
    • fél csomag tortazselé
    • 2 ek porcukor
    • 1 KK vanília aroma
    • 5 db tojás
    • 5 ek cukor
    • 5 ek liszt
    • vaj a formához
    • 20 dkg túró
    • 1 üveg (házi) őszibarack-befőtt (vagy 4 db őszibarack meghámozva)
    • 200 ghabtejszín
    • 3 ek porcukor
    • 1 db citrom héja
    • 1 csomag zselatin
    • 1-2 marék ibolyavirág
    • 1 db tojásfehérje
    • porcukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojásfehérjét enyhén felverjük. Az ibolyát a száránál fogva belelógatjuk, majd meghempergetjük az átszitált porcukorban. Tányérra rakjuk, lecsípjük a szárát. 2 nap alatt megszárad szobahőmérsékleten (én a napra is kitettem).
2.
A tojások sárgáját különválasztjuk a fehérjétől. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A másik felét a tojássárgákkal fehéredésig keverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet, ezzel is simára keverjük. Végül beleforgatjuk a fehérjét. Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. Belesimítjuk a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A sütőből kivéve langyosra hűtjük, kivesszük a formából, lehúzzuk a sütőpapírt és rácson kihűtjük.
3.
A krémhez a barackokról kicsit felitatjuk a lét, nagyon apró kockákra vágjuk. A habtejszínt keményre verjük a porcukorral, majd belereszeljük a citromhéjat, elkeverjük benne a villával összetört túrót és a barackdarabokat. Ezután hozzáöntjük a fél dl meleg vízben feloldott zselatint. Ha nem lenne elég kenhető, tegyük kicsit hűtőbe, míg elkezd a zselatin miatt összeállni.
4.
Ha a piskóta kihűlt, 3 lapra vágjuk, elosztjuk közéjük a barackos-túrós krémet.
5.
A külső díszítéshez a habtejszínhez tesszük a tortazselét, a porcukrot és a vaníliaaromát, majd kemény habot verünk belőle. Csillagcsöves habzsákba tesszük, kidíszítjük vele a tortát. Végül a tetejére rakosgatjuk a kandírozott ibolyákat, közöttük megszórjuk a cukorgyönggyel.