Barackleves kis csavarral

Feltöltő: Dundilina
41-60 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Barackleves kis csavarral
Tejszínes gyümölcsleves ReceptekgyümölcskrémlevesA gyümölcs leves elkészítésegyümölcsleves ReceptekGyümölcs ReceptekTejszínes baracklevesKrémes baracklevesbarackleves receptHideg baracklevesleves

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 2 kg sárga húsú barack
    • 5-6 szál édes sárgarépa
    • 2 teáskanál vaníliás cukor
    • 2-3 levél citromfű
    • 1 csipet őrölt szegfűszeg
    • 1 csipet őrölt fahéj
    • 1 kevés izlés szerint cukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A barackot és a répát megpucoljuk, felkockázzuk. Külön edényben puhára főzzük – a barackot citromfüves vízben.
2.
Amikor puha, eltávolítjuk a citromfüvet, és a répával, a cukrokkal, és a fűszerekkel összekeverjük, összefőzzük.
3.
Ha nem elég édes, itt még pótolhatjuk a fűszereket. Majd botmixerrel, vagy turmixgéppel pépessé tesszük a levest, és 1szeri forrás után hagyjuk kihűlni.
4.
Mikor már majdnem hideg, hozzáadjuk a habtejszínt, és jól elkeverjük. Hidegen, tejszínhabbal tálaljuk.