Banános muffin

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
12 darabhoz
haladó szakácsoknak
Banános muffin

Hozzávalók:

    • 15 dkg cukor
    • 2 tojás
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 25 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • csipetnyi fahéj
    • 15 dkg vaj
    • fél citrom
    • 15 dkg apró kockákra vágott banán
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegítjük. A muffinforma mélyedéseit kivajazzuk.
2.
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük.
3.
A sütőport, és a citrom reszelt héját a liszttel és a fahéjjal összekeverjük.
4.
A lisztes keveréket a vajas masszába forgatjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott banánt és a habtejszínnel együtt simára keverjük.
5.
A tésztát a mélyedések háromnegyedéig töltjük, és 20-25 percig sütjük.
6.
A muffinokat a sütőből kivéve langyosra hűtjük. Tetejüket tálaláskor habtejszínnel és banánkarikával díszítjük.