Babsaláta, hamis majonézzel

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Babsaláta, hamis majonézzel
kaporfokhagymababérlevélmustárhagymatojássalátababhabtejszínTejszíntejszínes saláta receptbabsaláta recepttejszínes-majonézespikánsmajonézes babsaláta

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 250 g salátabab
    • 4 db főtt tojás, kis kockákra vágva
    • 2 fej lila hagyma
    • 1 ek mustár
    • kevés
    • kevés frissen őrölt feketebors
    • néhány babérlevél
    • kevés ecet
    • kevés fokhagymapor
    • kevés kapor, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A szárazbabot sós, ecetes, babérleveles vízben megfőzöm, majd lecsorgatom, és kihűtöm.
2.
A lila hagymát vékony csíkokra vágom, megsózom.
3.
A tojásokat keményre főzöm, a sárgáját külön edénybe teszem, a fehérjét apró kockákra vágom.
4.
A habtejszínt a mustárral, frissen őrölt borssal, fokhagymaporral, a tojás sárgájával, és kevés kaporral jól elkavarom úgy, hogy csomómentes homogén mártást kapjak.
5.
A babot, a hagymát, és a tojásfehérjét összeforgatom óvatosan a tejszínes masszával.
6.
Bátran fűszerezzük, mert ha hűtőbe téve kicsit állni hagyjuk, akkor veszít a fűszerezettség érzéséből. A bab, felszívja az ízeket.
7.
A lila hagyma helyett, de akár vele együtt használhatunk újhagymát, snidlinget is.