Babos tejszínes tarjás tésztasaláta

Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Babos tejszínes tarjás tésztasaláta
húsvétitészta salátaszéles metétl tésztasnidlingfokhagymapaprikatormafüstölt főtt tarjagouda sajtbabmustárfőzőtejszíntejszínesmagyarosbabos-tarjás salátatejszínes saláta recept

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 ek mustár
    • 3 ek étolaj
    • 545 g vörös bab konzerv
    • 175 g tejföl
    • 200 g gouda sajt
    • 200 g füstölt főtt tarja
    • 1 ek ecetes reszelt torma
    • 2 ek teljes kiőrlésű liszt
    • 1 db Californiai paprika piros
    • 1 db lila hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • ízlás szerint snidling
    • 400 g széles metélt tészta
    • 1 mk.
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk.
2.
A lila hagymát, paprikát és a tarját vékony körszeletekre vágjuk 4-4 szeletet félre teszünk a díszítésre, majd a maradékokat felkockázzuk.
3.
A fokhagymát apróra vágjuk.
4.
A főzőtejszínnel tejföllel jól elkeverjük a lisztet.
5.
A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
6.
A snidlinget ollóval összevágjuk.
7.
Két ek étolajon átforgatjuk a hagymát, paprikát és tarját majd hozzáadjuk a babot, a tejszínes mártást, mustárt, fokhagymát és a tormát ezt lassú tűzön 10 percig főzzük.
8.
Másik edényben kifőzzük a tésztát a maradék étolajjal és egy csipet sóval.
9.
A tányérokon ízlésesen elrendezzük az ételt.