Babos tejszínes tarjás tésztasaláta
Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 1 ek mustár
- 3 ek étolaj
- 545 g vörös bab konzerv
- 175 g tejföl
- 200 g gouda sajt
- 200 g füstölt főtt tarja
- 1 ek ecetes reszelt torma
- 2 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 db Californiai paprika piros
- 1 db lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlás szerint snidling
- 400 g széles metélt tészta
- 1 mk. só
Elkészítés menete:
1.
A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk.
2.
A lila hagymát, paprikát és a tarját vékony körszeletekre vágjuk 4-4 szeletet félre teszünk a díszítésre, majd a maradékokat felkockázzuk.
3.
A fokhagymát apróra vágjuk.
4.
A főzőtejszínnel tejföllel jól elkeverjük a lisztet.
5.
A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
6.
A snidlinget ollóval összevágjuk.
7.
Két ek étolajon átforgatjuk a hagymát, paprikát és tarját majd hozzáadjuk a babot, a tejszínes mártást, mustárt, fokhagymát és a tormát ezt lassú tűzön 10 percig főzzük.
8.
Másik edényben kifőzzük a tésztát a maradék étolajjal és egy csipet sóval.
9.
A tányérokon ízlésesen elrendezzük az ételt.