Avokádókrém

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Avokádókrém
Avokádó krém recept képpelAvokádó krém készítéseavokádó receptAvokádóGuacamoleAvokádó krém receptavokádókrém receptguacamole avokádókrémEgyszerű avokádókrém

Hozzávalók:

    • 2 darab avokádó, meghámozva
    • 2 darab paradicsom, kimagozva és finomra aprítva
    • 1 darab piros húsú csilipaprika, kimagozva és finomra aprítva
    • 2 darab mogyoróhagyma, finomra szeletelve
    • 50 gParmalat főzőtejszín
    • maréknyi friss koriander, finomra aprítva
    • 1 darab zöldcitrom
Bevásárlólista nyomtatása
Az avokádót, ami Közép-Amerikában honos, már i.e. 5000 évvel ezelőtt fogyasztották. Az akár tojásnyira is megnövő magjából hidegen sajtolt olaja összetétele az olívaolajhoz hasonló. A kozmetikai iparban kedvelik, mert táplálja a száraz, öregedő bőrt.

Elkészítés menete:

1.
Az avokadót összetörjük, és sima krémmé keverjük, majd a paradicsomot, a csilit, a hagymát, a főzőtejszínt és a koriandert is beleforgatjuk.
2.
Sózzuk, és citromlével ízesítjük.
3.
Piritós szeletekre kenve tálalhatjuk.