Avgolemono (görög citromos csirkeraguleves)

Feltöltő: bluesun
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Avgolemono (görög citromos csirkeraguleves)
rizscitromfokhagymakaralábézellerrépacsirkeragulevestejszínes ragulevesgörög levesgörög receptekfőzőtejszínvilágkonyhatejszínes citromos levespikáns

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 3 db egész csirkecomb
    • fél-fél db sárga- és fehérrépa
    • 1-1 kis db zeller és karalábé
    • 1 gerezd fokhagyma héjastul
    • 1 csokor petrezselyem
    • fél db citrom leve
    • 5 dkg rizs
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, fehér bors
    • 1 db tojás sárgája
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A combokat kicsontozzuk, a bőrüket félretesszük. A csontokat feltesszük főni a zöldségekkel, nagy lángon forraljuk 20 percig, időnként lehabozzuk. Ezután leszűrjük, a húst másfél centisre kockázzuk, feltesszük főni a gyors csontlevesben.
2.
Ezt is lehabozzuk, mikor felforrt, beleszórjuk a rizst. Puhulásig főzzük, belecsorgatjuk a citromlevet, beleszórjuk a nem túl finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
3.
A tojássárgát összekeverjük a főzőtejszínnel, majd a nem lobogó levesbe vékony sugárban belecsorgatjuk, állandó keverés mellett.
4.
. Ezt már nem forraljuk, fogyaszthatjuk is, de másnap is finom :)