Aszaltszilva-krémleves

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Aszaltszilva-krémleves
főzőtejszíndiócitromtejszínes levesfehérboraszalt szilvaKarácsonyialmaléaszaltszilva levestejszínes krémleves

Hozzávalók:

    • 10 dkg aszalt szilva, mag nélkül
    • 4 dl almalé
    • 4 evőkanál cukor
    • fél vaníliarúd
    • 1 csipet őrölt fahéj
    • 2 dl édes fehérbor
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 citrom leve
    • citromfűlevél
    • 2 savanykás alma, magházától megfosztva és vékonyra szeletelve
    • 4 dkg tisztított, felezett dió
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az aszalt szilvát legalább fél órára az almalébe áztatjuk, majd a cukorral, a vaníliával és a fahéjjal ízesítjük. A bort ráöntjük, és felforraljuk.
2.
Azután botmixerrel pépesítjük, és a tűzre visszatesszük. A lisztet a főzőtejszínnel simára keverjük, és a levest behabarjuk vele.
3.
A tűzről lehúzzuk, citromlével és citromfűvel pikánsra ízesítjük. Levesbetétként az almaszeleteket és a felezett diót beleszórjuk, majd jól lehűtve tálaljuk.