Ámor süteménye

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Ámor süteménye

Hozzávalók:

    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg cukor
    • 12,5 dkg főzőcsokoládé
    • 25 dkg liszt
    • 1/2 kiskanál
    • 4 darab tojás
    • 1 zacskó vanilincukor
    • 1 üveg meggybefőtt
    • 400 gParmalat habtejszín
    • 10 dkg fehércsokoládé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Lassú tűzön olvasszuk meg a vajat, a cukrot és a csokoládét. Megfelelő edényben – a vanillincukorral együtt – verjük fel habosra a tojást. A tojáshoz adjuk hozzá a vaj, a cukor és a csokoládé keverékét, majd lassan keverjük bele a lisztet.
2.
Tanács az elkészítéshez! A muffinok szebbek lesznek, ha a cukormasszából készített díszek helyett különböző gyümölcsöket teszünk a tetejükre.
3.
A muffinformákba tegyünk papírpoharat, kanál segítségével töltsük meg a poharakat 2/3 részükig, majd minden pohárba tegyünk meggyet és fehér csokoládét.
4.
Süssük körülbelül 20 percig 180°C hőmérsékleten. A megsült muffinokat vegyük ki a formákból, és hagyjuk lehűlni.
5.
Verjük fel a habtejszínt, és cukrászati adagoló segítségével nyomjuk a habot a muffinok tetejére. Végül díszítsük a muffinokat a cukormasszából készített díszekkel.