Amerikai rakott palacsinta

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Amerikai rakott palacsinta
habos rakott palacsintaHabos édes palacsintaPalacsinta ReceptekRakott palacsinta ReceptRakott amerikai palacsintapalacsinta recepthétköznapitejszínes palacsintarakott palacsinta receptekamerikai palacsintaRakott PalacsintaTejszín

Hozzávalók:

    • 2 darab tojás
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 300 gParmalat habtejszín
    • 1 csipet
    • 40 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 3 dl tej
  • a töltelékhez

    • túrókrém, főzött mák, főzött dió, lekvár stb. (tetszés szerint)
  • a sütéshez

    • olaj
Bevásárlólista nyomtatása
A palacsintát számos nemzet vallja magáénak, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba, a római birodalomig vezethető vissza. Eredetileg a neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy bronzpajzson sütötték.

Elkészítés menete:

1.
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejjel, a habtejszínnel és a sóval simára keverjük, majd a liszttel, a sütőporral és az olvasztott vajjal sűrű masszává összedolgozzuk.
2.
Teflon palacsintasütőben vastag palacsintákat sütünk.
3.
A palacsinta egyik oldalát tetszés szerinti töltelékkel megkenjük, majd egy másik lapot ráfektetünk, azt másik krémmel kenjük, és addig folytatjuk, amíg tart a palacsinta.
4.
A tetejére porcukrot szórunk, és pár perc alatt a sütőben átforrósítjuk.