Amerikai kukoricaleves

Feltöltő: bluesun
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Amerikai kukoricaleves
kukorica levesfőzőtejszínszalonnakakukkfűkrumplitejszínes kukorica levesvilágkonyhatejszínespikáns

Hozzávalók:

    • 150 gParmalat főzőtejszín
    • 1 db nagy krumpli
    • 2 cső kukorica
    • 1 fej hagyma
    • 1,2 l húslé
    • 1 ek kakukkfű
    • 10 dkg füstölt, húsos szalonna
    • 1 ek olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát kockákra. A kukoricacsőről késsel levágjuk a szemeket (konyharuhát alátéve könnyebb összeszedni), a krumplit is összekockázzuk.
2.
Az olajra dobjuk a szalonnát, kiolvasztjuk (ha zsíros a szalonna, nem kell alá olaj), rátesszük a hagymát is, üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a kakukkfüvet, erre a krumplikockákat, felöntjük annyi húslével, hogy bőven ellepje. Megfőzzük benne a krumplit, majd beleszórjuk a kukoricaszemeket, beleöntjük a főzőtejszínt.
3.
5 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük a leves sűrűjének a felét, a többit összeturmixoljuk. Visszatesszük a sűrűt, melegítünk egyet rajta. Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.